Varför skydda bilens lack?


Allt som utsätts för syre åldras. På en bil visar det sig genom att lacken blir matt. Man säger att den oxiderat. Även lacker med klarlack och metallicfärger blir matta med tiden om de lämnas oskyddade. Syre finns både i luft och vatten och effekten förstärks av olika föroreningar och nedfall. Detta innebär att lacken börjar påverkas redan när bilen lämnar fabriken.

Det traditionella sättet att skydda en billack är att lägga på ett vax. Vaxet förhindrar syret att tränga in i lacken och gör även lacken blankare och lättare att tvätta.

Med vårt nordiska klimat är bilarna extra utsatta, speciellt vintertid, för asfaltsstänk, vägsalt mm. Detta kräver ofta starkare tvättmedel, vilket i sin tur minskar hållbarheten på vaxet. För att slippa vaxa en bil flera gånger per år och för att vara säker på att lacken är väl skyddad, finns idag möjligheten att få ett långtidsskydd genom att lägga en glansförsegling.

 

 

Hitta Silver Seal verkstad

  • Silver Seal verkstadSilver Seal verkstad
Sökord (stad, namn eller nyckelord)

Silver Seal

Glansförsegling
Öka din bils värde med världens mest använda lackskydd ..

SMARTAB

SMARTAB har en rikstäckande organisation bestående av egna distributionsbilar eller, som vi gärna kallar det,"rullande butiker
Vår "butiksbil" levererar allt direkt till Er.

top